Flora Mellan i limiterad sommarförpackning | Flora

Flora Mellan i limiterad sommarförpackning

I Lars Wallins nya design har Lars Wallin inspirerats av äkta svenskt hantverk och Flora Mellan Normalsaltat och Extrasaltat har fått en skrud av korsstygn som för tankarna till svenska sommarstugor och blomstrande ängar. En förpackning som blir en vacker del av dukningen. Designen har skapats av korsstygnsmönster som broderats och sedan fotograferats för att kunna klä byttorna. Lars Wallin berättar om den nya sommarförpackningen:

”Som alltid när jag designar är det viktigt att varumärkets historia ska kännas i uttrycket. Jag vill förmedla en känsla av svensk sommar, klassiska sommarstugor, blomsterängar och vackert solljuset. Jag vill designa en förpackning som man vill ha framme, som blir en del av dukningen, säger Lars Wallin.”

Floras förpackningsdesign är en självklar del i Lars Wallins utställning ”Fashion Stories” som i år går på turné till Kristinehamn mellan 24 maj till 31 augusti. Utställningen består av drygt 150 spektakulära klänningar, skisser och scenkläder som sammanställdes i samband med designerns 20-årsjubileum.

Läs mer om Floras samarbete med Lars Wallin.