Sardellröra | Flora

DEN GODA SMAKEN

Sardellröra

En oerhört enkel kvällsmat som känns vuxen tack vare den framträdande sältan och en svag kyss av ättika som ger fräschör.

Antal: 4 portioner
Tid: 1 timme

Ingredienser:
4 stora potatisar
3 msk kapris (medelstor)
4 sardeller
4 msk Flora

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg ett snitt i varje potatis eller stick några hål i skalet.
  • Placera dem på en saltbädd och stoppa in i ugnen tills de är mjuka rakt igenom. Räkna med cirka 45-50 minuter.
  • Skölj av kaprisen från lagen den legat i.
  • Lägg kapris, sardeller och Flora i en mixer eller mortel och kör till önskad konsistens.

När potatisen är klar öppnar du den en aning och lägger därefter en rejäl klick av sardellröran ovanpå. Ett par drag med pepparkvarnen och sen är den redo för servering.

dela denna sidan  Facebook Email