Morgonmuffin | Flora

DEN GODA SMAKEN

Morgonmuffin

En dekadent helgfrukost behöver någon form av muffins. Den här är lagom söt, har en friskhet av citron och mättar bra. Mysigt inleda helgen med och känns härligt lyxigt.

Ingredienser:
120 g rumstempererat Flora
2 dl strösocker
½ dl honung
2 ägg
Skalet av 1 citron
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rumstemperad mjölk
1 krm salt
½ dl havregryn
½ dl russin
Sesamfrön att strö över

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Rör Flora och socker till en fluffig smet.
  • Rör i äggen, ett i taget.
  • I en separat bunke blandar du vanilj, mjöl och bakpulver.
  • Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  • Häll i mjölken (är den kylskåpskall kommer smeten att bli grynig vilket ser trist ut, men påverkar inte slutresultatet).
  • Rör till jämn smet innan salt, havregryn och russin åker ner i bunken.
  • Rör om igen.
  • Häll upp till ⅔ i formar och strö över rikligt med sesamfrön.
  • Grädda i cirka 20 minuter.
  • Stick ner en tandpetare och kommer den upp utan kladd på är de klara.
  • Ta ut och låt svalna ett par minuter på galler.

Bryt isär, lägg i en klick Flora och servera direkt.

dela denna sidan  Facebook Email