Kex | Flora

DEN GODA SMAKEN

Kex

Ett sprött kex med ett lager Flora och en bit brie eller taleggio är perfekt till fredagsmyset!

Mängd: 20 kex
Tid: 1 timme

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 ½ dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 dl havregryn
1 dl sesamfrön
1 tsk salt
1 dl rapsolja
2 dl vatten
1 äggvita

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Blanda vetemjöl, rågmjöl och bakpulver i en bunke.
  • Tillsätt havregryn, sesamfrön och salt.
  • Rör tills allt blandats.
  • Häll över oljan och vattnet.
  • Knåda samman degen så att den blir smidig att arbeta med.
  • Undvik att bearbeta den för länge.
  • Dela upp degen i 4 bitar.
  • Kavla varje bit så den är några millimeter i tjocklek.
  • Ta ut lämplig form (jag använder en sporre och linjal för att få trevliga kanter) och lägg degbitarna på bakplåtspapper.
  • Pensla med äggvita och strö över flingsalt, rosmarin, aningen rosépeppar eller någon annan passande torkad ört.
  • Grädda cirka 20-25 minuter. De ska få en aning färg men inte bli mörka.
  • Låt svalna på galler.
dela denna sidan  Facebook Email