Hembakt knäckebröd | Flora

DEN GODA SMAKEN

Hembakt knäckebröd

Knäckebröd kan göras på en mängd olika sätt, men i slutändan är det viktiga att det är sprött, fullt av smak och en fröjd att tugga sig igenom.

Mängd: 15 bröd
Tid: 2 timmar

Ingredienser:
5 dl vatten
50 g jäst
1 tsk fänkålsfrön
2 msk salt
7 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl
2 msk honung
1 msk ljus sirap

Så här gör du:

  • Värm vattnet till 37 grader (stoppa ner lillfringret och om det känns varmt, men inte tillstymmelse till hett är det lagom).
  • Smula ner jästen i vattnet.
  • Häll vatten, fänkålsfrön, salt, rågmjöl, vetemjöl, honung och sirap i matberedare och kör tills allt blandats.
  • Alternativt knåda samman på ett bakbord. Täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme.
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Dela upp degen i 15 bitar och rulla dem till bollar.
  • Se till att ha rikligt med rågmjöl på degen då den är ordentligt kladdig.
  • Kavla ut varje boll till en riktigt tunn kaka.
  • Grädda på en het sten eller plåt 3-4 min på var sida.
  • Håll koll på kakorna, gränsen mellan perfekt gräddad och bränd är hårfin.
  • Låt svalna på galler.

Bred på ett lager Flora och servera med några skivor kryddost.

dela denna sidan  Facebook Email